LGS'Yİ TANIYORUM, NE YAPACAĞIMA KARAR VERİYORUM

LGS'Yİ TANIYORUM, NE YAPACAĞIMA KARAR VERİYORUM

Okulumuzda Matematik Öğretmeni Yunus Emre OZULU tarafından LGS sınavına yönelik verimli çalışma, motivasyon, stres vb. konularda çalışmalar yapıldı.

04.04.2023 112

LGS Sınav Motivasyonu İçin Neler Yapılabilir?

LGS sınav motivasyonu için öncelikle bir amaç belirlemek gerekiyor. Amaç ya da hedef, sınava odaklanmayı kolaylaştıran somut bir olgu sayılabilir. Yani nereye ulaşmak istediğinizi ortaya koyduğunuzda tüm benliğiniz ile o hedefe ulaşmak için çaba harcamaktasınız. Bu süreç bilinçli bir şekilde değil de kendiliğinden yaşanan bir durum. Bu nedenle herhangi bir hedef için amaç belirlemek, hedefe ulaşmada oldukça önemli.

Nasıl verimli çalışılır?   Verimli çalışma, sonradan öğrenilebilen ve geliştirilebilen bir beceridir. Aşağıda bu beceriyi kazanmak için bazı ipuçları bulabilirsiniz:   Çalışmaya başlamadan önce zihinsel, duygusal ve bedensel olarak yorgun olmadığınızı kontrol edin.  Çalışma ortamını kendinize göre düzenleyin. Etrafı, dikkatinizi dağıtacak şeylerden (ör: televizyon, telefon, gürültü) arındırın. Zamanınızı iyi değerlendirmek için plan yapın. Böylece hem derse, hem eğlenceye, hem de dinlenceye zaman ayırabilirsiniz. Planınıza uymadığınız zamanlarda kendinize yüklenmeyin ya da nasıl olsa plan bozuldu diye düşünerek kendinizi salıvermeyin. Kaldığınız yerden başlayarak yeniden plan yapın. Neye, niçin çalıştığınızı bilerek masaya oturun.    Sınav kaygısıyla başa çıkma yolları nelerdir?   Düşünce ve inançları sorgulamak (gerçekçi olmayan düşünme alışkanlıklarını farklı bir gözle yeniden değerlendirmek, Nefes alma egzersizleri, Gevşeme egzersizleri, Kaygıyı bastırmaya değil, onu kabul etmeye ve tanımaya çalışmak, Düşünceleri durdurma tekniği, Dikkatini başka noktalara odaklama tekniği kullanılabilecek başa çıkma yollarıdır. Bunun dışında düşünceleri durdurma, Dikkatini başka noktalara odaklama   04-04-202304-04-202304-04-2023

İLETİŞİM

Adres:
YENİYOL KÖYÜ YENİYOL KÜME EVLERİ YENIYIL 75.YIL IMAM HATIP ORTAOKULU BLOK NO 42 KELKİT / GÜMÜŞHANE


Telefon
(456) 329 1040


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın