ÖĞRENCİLERİN İLGİ, İSTİDAT VE KABİLİYETLERİNİN KEŞFEDİLMESİ, ETKİLİ REHBERLİK VE DOĞRU YÖNLENDİRME KONULU YÖGEP MAYIS AYI TOPLANTISI ÇEVRİM İÇİ ORTAMDA DKAB ÖĞRETMENLERİMİZİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Öğrenciyi kabiliyetine göre yönlendirme ve rehberlik desteği konulu YÖGEP Mayıs ayı toplantısı çevrim içi ortamda DKAB öğretmenlerimizin katılımı ile gerçekleştirildi. Yaptığımız toplantımızda, DKAB Öğretmenimiz Fikriye ÜNLÜ öğrencilerimizin kabiliyetlerine göre mesleklere yönlendirme noktasında bazı bilgiler verdi, karşılaştıkları sorunları ve çözüm yollarını anlattı. Katılımcılar öğrenci yönlendirmede ortaokul çağında veli etkisi ve veli bilgilendirmenin önemi vurgulandı ve karşılaşılan sorunlar aktarıldı.

Bireylerin yaşamları boyunca kendilerine sordukları sorulara aradıkları cevapların sonucu aldıkları isabetli kararlar, aile ve çevre koşullarıyla birlikte yaşamlarına yön vermelerini sağladığı ifade edildi. Gençlerin temel eğitimi bitirdikten sonra meslek seçimi ile karşı karşıya kaldıkları, kendi yetenek ve kişilik özelliklerine uygun mesleği yapanların daha başarılı, üretken ve mutlu olduklarına değinildi. Öğrencilerin bu döneminde veli ve öğretmenlerin işbirliği yaparak kabiliyetlerine uygun yönlendirme yapılmasının önemi vurgulandı. Bunların gerçekleştirilmesi için neler yapılmasının daha uygun olacağı konusuna değinilerek toplantıya son verildi.

22.05.2021 337

22-05-202122-05-202122-05-2021

Adres:
YENİYOL KÖYÜ YENİYOL KÜME EVLERİ YENIYIL 75.YIL IMAM HATIP ORTAOKULU BLOK NO 42 KELKİT / GÜMÜŞHANE