22.03.2021 205

YENİYOL 75. YIL İLK/İMAM HATİP ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

Okulumuzun Tarihçesi:

Okul binamız ilk olarak köylünün imkanlarıyla kur'an Kursu olarak açılmıştır.Bir müddet sonra Milli Eğitime devredilerek okula dönüştürülmüştür.Okulumuz1998 yılında 8 yıllık zorunlu eğitime geçişle birlikte İlköğretim okulu olarak eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuz Köy Tüzel Kişiliğine ait  2,750 metrekarelik alan üzerine kurulmuş olup 2014-2015 eğitim-öğretim  yılında faaliyete geçen ek bina ile birlikte İlkokul ve Ortaokul olarak hizmet vermiştir. Okulumuz Köy ve Belde Ortaokullarının İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmesi kapsamında 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren kademeli olarak İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmüştür. Okulumuz taşıma merkezi olup, taşımalı eğitim yapılmaktadır.

Nusret TAŞKIN

Adres:
YENİYOL KÖYÜ YENİYOL KÜME EVLERİ YENIYIL 75.YIL IMAM HATIP ORTAOKULU BLOK NO 42 KELKİT / GÜMÜŞHANE